MIVB overweegt werknemers Caterpillar aan te werven

De MIVB is bereid te onderzoeken of ze werknemers van Caterpillar kan aanwerven. Dat heeft minister van Werk Monica De Coninck in het radioprogramma "La Première" gezegd. "De MIVB heeft me gecontacteerd om oplossingen te zoeken", verklaarde ze.

Caterpillar kondigde afgelopen donderdag aan 1.400 banen te willen schrappen in Gosselies. De vakbonden willen naakte ontslagen vermijden door brugpensioen en tijdelijke werkloosheid. Nu biedt ook een overstap naar de MIVB mogelijk een oplossing voor de werknemers. Minister van Werk Monica De Coninck zei in het radioprogramma "La Première" van de RTBF dat de vervoersmaatschappij haar heeft gecontacteerd met het voorstel hierover te praten.

De Coninck zei dat ze bereid is over het voorstel te overleggen. Wettelijk kunnen de werknemers vanaf 52,5 jaar op brugpensioen maar voor de minister mag dit niet het uitgangspunt zijn. "Een nieuwe baan vinden moet de eerste doelstelling blijven."