Nieuw album Jimi Hendrix in de rekken

Bijna 43 jaar na de dood van Jimi Hendrix is "nieuw" werk uitgebracht van de Amerikaanse gitarist en singer-songwriter. Het album "People, hell and angels" ligt sinds vandaag in de winkelrekken.
AP2013

De twaalf nummers op het nieuwe album "People, hell and angels" werden tussen 1968 en 1970 opgenomen en waren oorspronkelijk bestemd voor "First days of the new rising sun", het album waar Hendrix aan werkte toen hij in 1970 overleed.

Jimi Hendrix nam de nummers op zonder zijn band, The Jimi Hendrix Experience. "Hendrix was in die periode op zoek naar een nieuw geluid", aldus de Experience Hendrix LCC, dat de belangen van de gitarist beheert.

Hendrix stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd. Hij is een van de meest invloedrijke gitaristen van de vorige eeuw.