Oorlogsreeks "Parade's end" vanaf 12 maart op Eén

De prestigieuze reeks "Parade's end", over een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog, is vanaf 12 maart te zien op Eén. De internationale serie werd voor een groot deel in Vlaanderen opgenomen.
WARNING: Use of this copyright image is subject to the terms of use of BBC Pictures' Digital Picture Service (BBC Pictures) as set out at www.bbcpictures.co.uk. In particular, this image may only be published by a registered User of BBC Pictures for editorial use for the purpose of publicising the relevant BBC programme, personnel or activity during the Publicity Period which ends three review weeks following the date of transmission and provided the BBC and the copyright holder in the caption are credited

"Parade's end" vertelt het verhaal van de driehoeksverhouding tussen de Engelse aristocraat Christopher Tietjens, zijn overspelige echtgenote Sylvia Tietjens en de jonge suffragette Valentine Warlop, tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

De reeks is gebaseerd op de gelijknamige 20e-eeuwse roman van de Britse schrijver Ford Madox Ford. De hoofdrollen in "Parade's end" worden vertolkt door grote namen als Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Rupert Everett en Miranda Richardson.

De cast en crew konden ook rekenen op heel wat Vlaams talent. Zo zijn er rollen weggelegd voor onder meer Jurgen Delnaet, Hilde Heijnen, Leslie De Gruyter en Gert Lahousse. De muziek werd dan weer ingespeeld door het Brussels Philharmonic.

"Parade's end", grotendeels opgenomen in Vlaanderen, is een BBC-HBO-productie, in samenwerking met onder meer de VRT. De reeks wordt vanaf dinsdag 12 maart 5 weken lang uitgezonden op Eén.