Postbedeling verstoord na incident sorteercentrum Gent

De elektriciteitscabine van het sorteercentrum Gent X is dinsdagmiddag aangereden door een vrachtwagen en werd daarbij vernield. Daardoor zal de postbedeling morgen ernstig verstoord zijn, zo meldt bpost.

"De elektriciteitscabine (hoogspanning) van het sorteercentrum Gent X is deze middag door een externe vrachtwagen aangereden en vernield. Daardoor zal een groot deel van de brievenpost voor Oost- en West-Vlaanderen vannacht niet kunnen gesorteerd worden", luidt het in een korte mededeling.

"Behalve de kranten en pakjes die normaal besteld worden, zullen de inwoners van Oost- en West-Vlaanderen morgen (6 maart) weinig post krijgen."

Woordvoerder Fred Lens verduidelijkt dat "maximaal de helft van de post bedeeld zal worden". "In de loop van de volgende dagen gaat zich dat herstellen", klinkt het. "De mensen zijn nu bezig en doen manueel wat ze kunnen."

Bpost wacht nu op de energieleverancier, die vanavond of vannacht noodgeneratoren moet installeren. Daarna zou het sorteercentrum weer normaal moeten kunnen functioneren, aldus Lens.

De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. In het sorteercentrum zelf bleef iedereen ongedeerd.