Tom Van Dyck stapt op bij Woestijnvis

Acteur, schrijver, film- en tv-maker Tom Van Dyck verlengt zijn contract met productiehuis Woestijnvis niet. Daarmee verliest de hofleverancier van Vier een van zijn uithangborden, meldt De Morgen.

Tom Van Dyck was de voorbije vijftien jaar te zien in succesvolle Woestijnvisseries als "In de gloria", "Het eiland" en "De Ronde" bij de openbare omroep. Hij schreef en regisseerde ook "Van vlees en bloed"  (foto) voor Eén en "Met man en macht" voor Vier.

"Woestijnvis kiest voor groei en ik ben nu eenmaal niet de man van de grote structuren. Ik kom beter tot mijn recht in mijn eigen kleine atelier. Ik speelde al langer met het idee om weer onder eigen vlag te gaan varen. Ik word dit jaar 41, het was dus een beetje nu of nooit", zegt Tom Van Dyck (40) in De Morgen.

Van Dyck meldt dat hij niet met slaande deuren vertrekt bij Woestijnvis. "Mijn vertrek is niet te vergelijken met dat van Annemie Struyf. Zij is met slaande deuren vertrokken, ik ga hier weg met een goed gevoel", klinkt het.

De acteur en tv-maker sluit ook niet uit dat hij in de toekomst nog zal samenwerken met Woestijnvis en Vier. "Ik speel al lang met het idee om samen met mijn vrouw (Alice Reys) een tv-reeks te schrijven. Misschien ga ik wel met Woestijnvis in zee, maar er zijn ook andere mogelijkheden."

Olivier Goris van Woestijnvis meldt dat het productiehuis hoopt om in de toekomst nog met Tom Van Dyck samen te werken.

© VRT