Vande Lanotte betreurt, De Croo bedankt

Vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) betreurt het ontslag van Steven Vanackere als minister van Financiën. Minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open VLD) drukt zijn dank uit voor zijn inzet en de goede samenwerking.

"Ik vind dat Steven Vanackere een stevige positie had in de regering en dat hij het als minister van Financiën goed gedaan heeft", zegt Vande Lanotte. "Ook persoonlijk kon ik met hem goed over de baan. Hij heeft gezegd dat hij recht in zijn schoenen staat en ik heb ook geen enkele aanwijzing gehad dat dat niet zo was. Ja, ik vind het echt jammer", zegt hij nog.

Ook minister van Pensioenen Alexander De Croo heeft kort op het ontslag van Vanackere gereageerd. "Ook al waren we lid van verschillende partijen, je bent in de eerste plaats collega's van elkaar. Gisteren hadden we nog samen geluncht om over de aankomende begrotingscontrole te spreken", zegt hij. "Ik wil Steven Vanackere bedanken voor zijn inzet op het belangrijke departement Financiën en voor de goede samenwerking van de voorbije maanden."