Verdachte aanslag op directeur Bolsjoi in cel

Bijna twee maanden na de aanslag op de artistiek directeur van het Bolsjoi Theater in Moskou heeft de Russische politie de vermoedelijke dader opgepakt. Ook de vermoedelijke opdrachtgever zit intussen in de cel.
AP2013

De artistiek directeur Sergej Filin kreeg op 17 januari zwavelzuur in het gezicht en liep daarbij zware verwondingen op aan de ogen. Filin wordt behandeld in Aken in Duitsland.

De aanslag op Sergej Filin veroorzaakte heel wat ophef in de balletwereld. Het ballet van het Bolsjoi Theater is met ongeveer 220 dansers het grootste balletgezelschap ter wereld.

Sergei Filin had gemeld dat hij al ettelijke dreigtelefoons had gekregen. De Russische politie heeft nu een danser opgepakt. Hij is de vermoedelijke opdrachtgever van de aanslag. Ook de vermoedelijke dader zit intussen in de cel.