VRT past programmatie aan na overlijden De Saedeleer

De openbare omroep heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van voormalig voetbalcommentator Rik De Saedeleer. Hij overleed vorige week op 89-jarige leeftijd, maar het nieuws raakte nu pas bekend. De VRT past vanavond ook haar programmatie aan.

Naar aanleiding van het overlijden van Rik De Saedeleer zendt Canvas vanavond om 23.15 uur de documentaire "Camps op zoek naar Rik De Saedeleer" opnieuw uit.

Ook "Café Corsari" staat vanavond stil bij het overlijden van Rik de Saedeleer. Tomas De Soete en Freek Braeckman blikken terug met Jean-Marie Pfaff en Leo Vander Elst.

"Reyers laat" heeft dan weer Marc Van Lombeek en Frank Raes te gast. De Saedeleer was in zekere zin de vader van de huidige wielerverslaggeving. Marc Van Lombeek blikt terug. Maar nog beroemder is De Saedeleer natuurlijk als voetbalcommentator. Frank Raes probeert te vatten wat hem tot zo’n groot verslaggever maakte.