Zanger Lamb of God vrijgesproken voor doodslag fan

In Tsjechië heeft een Praagse rechtbank Randy Blythe, de zanger van de Amerikaanse metalband Lamb of God, vrijgesproken. De man stond terecht voor onvrijwillige doodslag op een jonge fan tijdens een optreden in Praag in 2010.
AP2013

Het incident dateert uit 2010, toen de metalband een optreden gaf in de Praagse club Abaton. Toen een fan op het podium klom, ontstond een schermutseling waarbij Blythe de fan een slag zou gegeven hebben. De 19-jarige fan, die niet onder invloed van alcohol of drugs was, overleed twee weken later aan een hersenbloeding. De Tsjechische autoriteiten achtten Blythe verantwoordelijk voor de dood van de fan.

Blythe pleitte onschuldig en liet weten "zijn verantwoordelijk niet te willen ontlopen". Bij het begin van het proces gaf hij toe de fan weggeduwd te hebben, maar had hij later andere toeschouwers teken zien doen dat alles goed was met de fan. De zanger vernam het overlijden pas toen hij in juni vorig jaar werd opgepakt. Hij hekelde dat er tijdens het optreden geen veiligheidszone was tussen het podium en het publiek.

Blythe werd opgepakt aan de luchthaven van Praag op 28 juni 2012 en in voorlopige hechtenis genomen. Een maand later kwam hij vrij op 237.000 euro borg.