Zeven doden bij lawines in Franse Alpen en Oostenrijk

Vandaag zijn zeven bergbeklimmers om het leven gekomen door lawines: vier in de Franse Alpen en drie in Oostenrijk.

In de Franse Alpen volgden de klimmers, van wie de nationaliteit nog niet bekend is, een gids, die overleefde. Dat heeft de prefectuur van het departement Hautes Alpes bekendgemaakt. Het ongeval gebeurde in Crevoux, bij de grens met Italië. De krant Le Dauphiné Libéré meldde dat de gids gewond raakte. Slecht weer hinderde de reddingsoperatie volgens de krant.

Bij lawines in de Oostenrijkse bergen lieten drie mensen het leven. In Tirol werd een Duitser door de sneeuw meegesleurd voor de ogen van zijn vriend. De vriend vond hem twee meter onder de sneeuw, maar de man was toen al dood. In de deelstaat Salzburg kwamen een Oostenrijker en een Duitser door lawines om.