26 ontslagen bij Etap in Malle

Bij verlichtingsspecialist Etap Verlichting NV in Malle verdwijnen 26 van de 426 banen. Dat meldt LBC-NVK en is door de directie bevestigd. Het ontslag treft 8 bedienden en 18 arbeiders. De christelijke vakbond stelt zich vragen bij het aantal afvloeiingen.

De directie van Etap Verlichting NV schrapt de banen wegens de zwakke economische vooruitzichten. Vakbondssecretaris Lieveke Norga van LBC-NVK stelt zich vragen bij het aantal ontslagen. "26 ligt net onder de drempel van 30 om tot collectief ontslag te kunnen overgaan", stelt ze. "Het is nogal manifest dat ze de zaak zo organiseren dat ze er met zo weinig mogelijk sociaal overleg vanaf komen." De vakbond pleit daarom voor overleg om tot een alternatieve oplossing te komen.

Norga wijst voorts op de voorbeeldfunctie van bedrijfsvoorzitter Christl' Joris (foto). Zij is tevens voorzitter van technologiefederatie Agoria en Flanders Investment and Trade. De directie van Etap voelt zich echter niet aangesproken. "We hebben het cijfer op heel rationale gronden bepaald en op basis van de nodige capaciteit", zegt directeur van de centrale stafdiensten Gustav Knoll.

De verlichtingsgroep heeft naast een hoofdzetel in Malle ook vestigingen in het buitenland. Daar verdwijnen nog eens 9 arbeidsplaatsen.