"60 tot 70 procent brieven besteld"

Ondanks het uitvallen van een elektriciteitscabine in het sorteercentrum Gent X gisterennamiddag, zal vandaag toch nog 60 tot 70 procent van de dringende post besteld worden in Oost- en West-Vlaanderen. Dat heeft woordvoerder Fred Lens van Bpost laten weten.

Gisteren rond 16 uur reed een vrachtwagenbestuurder, niet van Bpost, een hoogspanningscabine aan langs de Industrieweg. Daardoor viel de elektriciteit van het sorteercentrum Gent X uit. Bpost liet noodgeneratoren aanrukken.

"In het sorteercentrum zijn onze mensen toch aan het werk gebleven en drukwerk dat bestemd was voor donderdag en vrijdag, werd gesorteerd en afgevoerd", aldus Fred Lens. "Sinds gisteravond 22 uur werkten de machines met noodgeneratoren, waardoor er buiten verwachting nog veel dringende post gesorteerd werd en in de distributiekantoren raakte."

"Bovendien zijn vanochtend de postbodes iets later op ronde vertrokken, om de laatste post te sorteren en de hinder te beperken én werd al een deel van het drukwerk voor donderdag en vrijdag op ronde meegenomen. Die combinatie van factoren, en de inzet van al die mensen, zorgde ervoor dat de mensen er in Oost- en West-Vlaanderen bijna niets van zullen merken."