"Broken circle" op Filmfestival van Tribeca

De langspeelfilm "The broken circle breakdown" van regisseur Felix van Groeningen is geselecteerd voor de officiële competitie van het Filmfestival van Tribeca in New York.

"The broken circle breakdown" was eerder dit jaar geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn, waar de film twee prijzen in de wacht sleepte.

De film met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh is geselecteerd in de nevencompetitie World Narrative Competition, een selectie van films die de universele kracht van film en het vertellen van verhalen voorstaan.

Het Filmfestival van Tribeca vindt plaats van 17 tot 28 april in New York. "The broken circle breakdown" lokte vorig jaar ongeveer 370.000 bezoekers naar de bioscoop. De film wordt ook uitgebracht in Frankrijk en Duitsland.