"Ik ben schizofrenie van de N-VA gewoon"

CD&V-staatssecretaris Servais Verherstraeten is niet helemaal verbaasd over de verzoenende woorden van Bart De Wever aan het adres van Steven Vanackere. "Ik vind dat schizofreen, maar ik ben die schizofrenie van de N-VA gewoon", zei Verherstraeten in "Terzake".

N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak vandaag opvallend verzoenende taal aan het adres van voormalig minister van Financiën Steven Vanackere. "Ik denk dat Vanackere oprecht is, dat hij niet gelogen heeft", zei de N-VA-voorzitter.

"Wat ik vandaag zie of hoor, staat haaks op de brutaliteit waarmee men Steven Vanackere heeft aangepakt, week in week uit, elke donderdag in de Kamer", reageert CD&V-staatssecretaris Servais Verherstraeten in "Terzake". Verherstraeten is de laatste ACW'er in de federale regering.

"Ik ben dat gewoon. Bart De Wever geeft ook kritiek op de Vlaamse regering, terwijl zijn twee N-VA-ministers die Vlaamse regering voluit steunen", aldus Verherstraeten. "Ik vind dat schizofreen, maar ik ben die schizofrenie van de N-VA gewoon. Wat de staatshervorming betreft zeggen ze in het Vlaams Parlement dat ze voor het regeerakkoord zijn en federaal bekampen ze het."

Verherstraeten: "De Wever zal vandaag ook wel aanvoelen dat Vanackere niets te verwijten valt. Daarom wil hij de harde en de te brutale kritiek wellicht wat corrigeren. Langzamerhand begint de verkiezingscampagne, dat is duidelijk."

Verherstraeten wil niet meteen gezegd hebben dat het ACW de voorbije weken gefaald heeft, al was het misschien beter transparanter geweest. "Men heeft ze gecriminaliseerd. En onterecht, blijkt nu. Als ik op de eerste bladzijde van een Vlaams tijdschrift onlangs las "Wij zijn niet vergeten dat het ACW in 2010 opgeroepen heeft niet voor ons te stemmen", dan is dat het alfa en omega van heel haar actie."