"Schuldgevoel gaat gewoon niet weg"

Op het proces-De Gelder zijn vandaag de kinderverzorgsters van Fabeltjesland komen getuigen. Het waren stuk voor stuk emotionele getuigenissen. Tot op vandaag dragen de vrouwen de emotionele en fysieke gevolgen van de moordende raid van Kim De Gelder. Allemaal geven ze aan overspoeld te worden door schuldgevoelens.

Uit de getuigenissen van de kinderverzorgsters komt vooral naar voren dat ze zich schuldig voelen dat ze niet meer hebben kunnen doen voor de kindjes.

Zowel de voorzitter van het hof als de advocaten van de ouders van de baby's benadrukken dat ze geen schuldgevoel mogen hebben, dat ze alles hebben gedaan wat ze konden en meer. "U moet zich niet schuldig voelen. Er is hier maar één verantwoordelijke voor", zegt voorzitter Defoort.

De vrouwen zijn zwaar getekend door de feiten. Ze zijn bang, durven niet buiten te komen en lijden aan slaapproblemen. "Voor de feiten was ik onafhankelijk, had ik vertrouwen in de mensen rondom mij en nu is er alleen nog angst", getuigt één van hen.