"Stop met dit een kippenkerk te noemen!"

Een kerk in Florida van bouwjaar 1944 lokt wereldwijd lachende reacties uit. Een toerist fotografeerde de kerk en vermeldde op zijn Twitterpagina dat de kerk toch wel aardig wat gelijkenissen vertoont met de vogels uit het populaire spel "Angry birds". Sindsdien neemt het aantal bezoekers toe en daar is niet iedereen tevreden mee.

Het zijn vooral de kerkmedewerkers die niet gelukkig zijn met de plotse populariteit van hun kerk. Veel heeft te maken met de weinig respectvolle naam die hun werkplaats krijgt. "We vinden het niet leuk dat het een "kippenkerk" wordt genoemd", klinkt het anoniem in de Amerikaanse pers. "Ik heb niet het gevoel dat die mensen hier komen om te bidden. Ze willen alleen lachen met de kippenkerk."

Al stoort lang niet de hele kerkgemeenschap zich aan de stijgende populariteit van de kerk. "We verwelkomen sinds kort veel meer mensen", zegt Dee Dee Parker. "We waren er ons totaal niet van bewust dat er op internet een heuse hype was ontstaan rond onze "Church By The Sea". Maar ik vind het positief dat we de mensen aan het lachen kunnen brengen."

Het verhaal van de kerk in Florida vertoont gelijkenissen met een verhaal uit 2011. Toen stond een huis in Swansea, Engeland, in de belangstelling van de wereldpers. Het huis zou immers sprekend lijken op Adolf Hitler, een vergelijking waar eigenaar Clive Davies zich niet in kon vinden.

lees ook