"Volgende keer zullen we de G opnieuw gebruiken"

Een lokale krant in Minnesota steekt onbedoeld de nationale en internationale grenzen over. En het enige wat daarvoor nodig was, was het schrijven van een heel opmerkelijke titel. In de krant van gisteren had de Mankato Free Press het over "rapefruit", oftewel verkrachtingsfruit.

Een schijfje van een pompelmoes links van de rapefruit had de letter "g" moeten voorstellen, maar die link werd niet door alle lezers gelegd. Al snel werden foto's van de krantenpagina online gezet, waardoor niet alleen de trouwe lezers van het dagblad konden genieten van de originele pagina. Vervolgens regende het grappige opmerkingen.

  • "Ik heb nog nooit gehoord van rapefruit, maar het lijkt mij een heel intensieve manier om de dag mee te beginnen."
  • "Ik wist niet dat rapefruit geschikt is voor elke maaltijd. Ik heb de gewoonte om alles wat met "rape" te maken heeft, te vermijden."
  • "En dan heb ik het nog niet gehad over rapenuts."

Voor journalisten van de Mankato Free Press was het snel duidelijk dat hun product plots ook buiten Minnesota werd gelezen. Op de website van de krant geven ze meer uitleg over hun opmerkelijke krantenpagina.

"Het was de bedoeling dat er "grapefruit" werd gelezen. Maar door de letter "g" te vervangen door een schijfje pompelmoes was dat niet even duidelijk. Hadden we op voorhand geweten dat dit zoveel ophef zou veroorzaken, dan hadden we gewoon "grapefruit" geschreven. Een volgende keer zullen we de "g" weer gebruiken."

lees ook