Brandweerkazerne niet toegankelijk voor brandweerwagens

De nieuwe brandweerkazerne aan het Paul Brienziekenhuis in Schaarbeek kent een constructiefout, waardoor brandweerwagens niet binnen kunnen in de garage van het complex. Dat zegt Eric Labourdette van de vakbond VSOA (Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt), die daarmee informatie bevestigt van de regionale zender Télé Bruxelles.

Een niveauverschil van één meter tussen de uitgang van de garage en de straat zorgt ervoor dat de nieuwe brandweerkazerne, die de brandweerlui van de voorpost Diamant moet opvangen, nog niet in gebruik kan worden genomen.

"We begrijpen dit niet. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft dit gebouw laten bouwen, maar er is een meter verschil tussen de grond en de uitgang van de garage. De brandweermensen werden niet geraadpleegd over het ontwerp en werden ook nooit uitgenodigd om de voortgang van de werken te bekijken", zo klaagt Eric Labourdette aan.

"Ondertussen weten de brandweerlui van Diamant, die begin maart naar hier moesten worden overgeplaatst, nog altijd niet wanneer ze zich hier kunnen installeren", luidt het voorts. "Ze worden daardoor gedwongen om in een gebouw te blijven dat zich in een alarmerende staat bevindt."