Danser zit achter zwavelzuuraanslag Bolsjoi Theater

Bijna twee maanden na de aanslag op de artistiek directeur van het Bolsjoi Theater in Moskou hebben drie verdachten schuld bekend. De opdrachtgever van de aanslag op Sergej Filin is Pavel Dmitritsjenko, een vooraanstaande solodanser van het Bolsjoi Theater.

De politie van Moskou heeft een verrassende wending bekendgemaakt in het dossier rond de zwavelzuuraanslag op Sergej Filin van het Bolsjoi Theater. De artistiek directeur Sergej Filin kreeg op 17 januari zwavelzuur in het gezicht en liep daarbij zware verwondingen op aan de ogen.

Sergej Filin had gemeld dat hij al ettelijke dreigtelefoons had gekregen. Dinsdag meldde de politie dat de vermoedelijke uitvoerder van de aanslag aangehouden werd en dat die geen link heeft met het Bolsjoi Theater.

Vandaag raakte bekend dat de opdrachtgever een vooraanstaande solodanser van het Bolsjoi Theater zou zijn. "Pavel Dmitritsjenko heeft bekentenissen afgelegd", meldt de politie van Moskou. Ook de chauffeur en de uitvoerder van de aanslag legden bekentenissen af.

Over het motief voor de aanslag heeft de politie geen informatie gegeven. Volgens Russische media is de bikkelharde strijd tussen de verschillende dansers van de wereldbefaamde ballettempel het motief voor de aanslag. Filin wordt behandeld in Aken in Duitsland.