Duizenden Venezolanen stappen achter kist Chávez

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn duizenden mensen op straat gekomen om eer te betonen aan Hugo Chávez, die gisteravond is overleden na een slepende ziekte. Ze stapten mee op achter zijn kist in een soort processie, die meer dan zes uur duurde.

De kist van Chávez werd overgebracht van het hospitaal waar hij is overleden, naar de militaire academie. Daar wordt hij opgebaard tot hij vrijdag begraven wordt.

In de processie was rood - de kleur van de partij van Chávez - de hoofdkleur. Ook waarnemend president Nicolas Maduro stapte mee op. Sommige rouwenden scandeerden "Chávez naar het Pantheon", een verwijzing naar het mausoleum waar de revolutionaire leider Simon Bolívar rust.

De Venezolaanse regering heeft zeven dagen van nationale rouw afgekondigd. Verschillende legereenheden hebben een eresaluut afgevuurd voor de overleden leider. De militairen gaan ook om het uur een kanonschot lossen ter ere van Chávez, en dit tot aan de begrafenis.