Plastic Omnium Automotive in Herentals gaat sluiten

Auto-onderdelenfabrikant Plastic Omnium Automotive in Herentals heeft de intentie tot sluiting aangekondigd. Dat melden de vakbonden. 92 arbeiders en 30 bedienden dreigen hun baan te verliezen. Plastic Omnium Automotive produceert bumpers en deurdrempels voor Vauxhall, een Britse dochteronderneming van General Motors.

"Dat bedrijf heeft van de Britse overheid subsidies gekregen voor de productie van het Astra-model in Groot-Brittanië, " zegt Mario Lenaerts van de christelijke vakbond ACV. "De voorwaarde is wel dat ook de onderdelen dan in Groot-Brittanië worden gefabriceerd. Om die reden zou de productie dus verhuizen en moet Plastic Omnium de deuren sluiten."

"De sluiting in Herentals is dan het gevolg van het protectionistisch denken van een Europees land", zegt Lenaerts nog.

De vakbonden vragen nu een gesprek met de directie.