Politie pakt na achtervolging Roemenen op langs E40

De federale wegpolitie heeft woensdagnamiddag op de E40-autosnelweg ter hoogte van Affligem vier verdachte Roemenen opgepakt. Dat gebeurde na een achtervolging die begon in de omgeving van Gent. Dat heeft Belga vernomen van de federale politie.

De politie had het voertuig van de vier Roemenen opgemerkt en vond dat ze zich verdacht gedroegen. Toen ze de vier wilden controleren, gingen die er evenwel vandoor.

Daarop volgde een achtervolging over de E40-autosnelweg richting Brussel waaraan zowel ploegen van de lokale politie als van de wegpolitie Oost-Vlaanderen en de wegpolitie Brabant deelnamen.

Uiteindelijk konden de Roemenen rond 17 uur ter hoogte van de afrit Affligem klemgereden en gearresteerd worden. Waarvan ze precies verdacht worden en waarom ze de vlucht namen voor de politie, is nog niet duidelijk.