Regisseur Sam Mendes past voor nieuwe Bondfilm

Sam Mendes, de regisseur van "Skyfall", gaat de volgende James Bondfilm niet regisseren. Dat heeft hij aan het filmmagazine Empire verteld. Hij noemde het wel "een heel moeilijke beslissing".
AP2012

Sam Mendes werd gelauwerd voor zijn werk bij "Skyfall" en even leek het alsof hij ook de volgende Bondfilm zou regisseren. Maar hij laat weten aan het magazine Empire dat hij zich toch wil focussen op andere projecten. Momenteel werkt hij aan de theatervoorstellingen "Charlie and the chocolate factory" en "King Lear".

"De regie van Skyfall is een van de beste ervaringen uit mijn carrière", vertelt Mendes aan het Britse magazine. "Maar ik heb verplichtingen in het theater."

"Skyfall" was een van de succesvolste Bondproducties aller tijden. De film leverde wereldwijd meer dan een miljard dollar op en won twee Oscars. Mendes wil ooit nog een 007-film kan maken. "Ik hoop dat ik nog een kans krijg om met hen te werken", zegt hij.

Mendes werkte eerst voor theater voor hij de overstap naar de filmwereld maakte. In 1999 brak hij door met "American beauty".