Rockbluesgitarist Alvin Lee (Ten Years After) overleden

Stergitarist Alvin Lee van de (blues)rockband Ten Years After is vandaag op 68-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn gezin op zijn website gemeld. De Britse rocker stierf aan de "onverwachte gevolgen na een routinematige heelkundige ingreep".

Alvin Lee werd als Graham Alvin Barnes op 19 december 1944 in het Engelse Nottingham geboren. Reeds op zijn dertiende begon hij gitaar te spelen, wat vanaf 1962 op professionele basis gebeurde.

De doorbraak kwam er in 1967, toen zijn band Ten Years After een eerste platencontract versierde. Lee en co werden wereldsterren na een passage op het legendarische Woodstockfestival in 1969 waar de gitarist, vooral in het nummer "Going home", aantoonde supersnel te zijn.

Het laatste album van Alvin Lee, "Still on the road to freedom", dateert van september 2012.