Sneeuwstorm teistert noordoosten van VS

Het openbare leven in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt voor een deel plat door een sneeuwstorm. De hevige sneeuwval maakt verschillende wegen onberijdbaar, 1.100 vluchten zijn geannuleerd. Inwoners van de stad is voorlopig gevraagd thuis te blijven.
AP2013

De sneeuwstorm houdt al enkele dagen het noorden van de VS in de ban. De storm trok al over een tiental staten, van Minnesota tot Virginia. Op sommige plaatsen viel tot zo'n 60 centimeter sneeuw. In Wisconsin raakte een auto van de weg en sukkelde een rivier in. Daarbij kwam de chauffeur om, zijn passagier is nog vermist.

Bijna alle vluchten van en naar Washington DC zijn geannuleerd en het openbaar vervoer in de stad rijdt met een aangepaste dienstregeling. Veel bedrijven en overheidsinstellingen hebben vergaderingen en andere bijeenkomsten uitgesteld. Scholen zijn gesloten.