Twee Belgen in selectie Koningin Elisabethwedstrijd

75 pianisten nemen dit jaar deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Onder de kandidaten bevinden zich ook 2 Belgen. De wedstrijd voor klassieke muziek start op 6 mei in de Flagey in Brussel.
BELGA/MAETERLINCK

Een preselectiejury screende voor de Koningin Elisabethwedstrijd 283 dvd's, ingezonden uit de hele wereld. Daarvan werden 75 kandidaten toegelaten tot de eerste publieke ronde, die op 6 mei van start gaat.

Onder de geselecteerde kandidaten bevinden zich ook 2 Belgen: Stephanie Proot en Yannick Van de Velde. Stephanie Proot werd in 1987 in Gent geboren en studeerde in Antwerpen en Parijs. Van de Velde werd in 1990 in Wilrijk geboren en liep school aan het conservatorium van Brussel.

In totaal nemen er 28 vrouwelijke en 47 mannelijke kandidaten deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd. Er zullen 19 verschillende nationaliteiten aanwezig zijn. Net zoals de voorbije jaren zijn de Koreanen met 17 deelnemers het meest vertegenwoordigd.