www.deredactie.be is sinds vannacht vernieuwd

U hebt het zeker al gemerkt: de nieuwssite van de VRT ziet er sinds vannacht anders uit dan voorheen. Na vier jaar was de site aan een grondige vernieuwing toe die u toelaat nog beter, sneller en vlotter uw weg te vinden door het nieuwsaanbod van deredactie.be. Een nieuw design en een nieuwe navigatie staan daarbij centraal, met meer nadruk op de videozone. Zo wordt u, nieuwshongerige surfer, nog beter bediend met relevante content op elk moment van de dag.

Het ontwerp is lichter, eigentijdser en dynamischer, in functie van de inhoud. De presentatie van de onderwerpen en rubrieken gebeurt voortaan op een meer gevarieerde manier. Blokjes met tekst, foto’s of bewegend beeld kunnen op verschillende manieren gelay-out en gegroepeerd worden.

Naargelang het belang van een onderwerp of thema op een bepaalde dag, of op een bepaald uur van de dag, kan dat onderwerp op een meer prominente plek op de site geplaatst worden.

Als het bijvoorbeeld een extra drukke ochtendspits is of het weer is nog meer dan anders hét gespreksonderwerp van de dag, dan kunnen die rubrieken op een meer in het oog springende plaats terechtkomen.

De navigatie: homepage en videozone

De navigatie verloopt via twee grote rubrieken: de homepage en de videozone. Die laatste wordt een volwaardige bestemming. Je kan er kennismaken met het rijke videoaanbod van de site, waarin je aangenaam kan ronddwalen.

Wie snel het laatste nieuwsoverzicht wil raadplegen, kan in de rechterbovenhoek van de site altijd terecht voor de meest recente versie van het Journaal van Eén, het 100’’-Journaal van Canvas en het Weerbericht.

Op de navigatiebalk van de homepage staan vooraan een of meerdere actuele thema’s. Daarnaast ook altijd de rubrieken Binnenland, Buitenland, Ook dat nog (luchtige nieuwsfeiten of beeldverslagen), Cultuur & Media, en Alle Rubrieken (voor wie snel een overzicht wil). Verder op de homepage staan allerhande nieuwsberichten, beeldverslagen en rubrieken.

De presentatie en volgorde daarvan kan variëren, maar het gaat onder meer over de rubrieken Recentste nieuws, Meest gelezen, Meest bekeken, Sporza hoofdpunten, Cobra hoofdpunten, Opinie & Analyse & Blog.

De videozone

De tweede pijler van de vernieuwde site is de Videozone.

Het videoaanbod is aanzienlijk uitgebreid en daardoor wordt de videozone op zichzelf al een volwaardig nieuwsplatform. U kunt er uw weg in zoeken via de rubrieken in de navigatiebalk (o.a. Redactietips, Nieuws, Ook dat nog, Livestream, Meest bekeken, …). Maar u kunt ook gewoon door de pagina scrollen op zoek naar de meest recente, relevante of leuke nieuwsbeelden.