"Geen zwavelzuur, maar enkel wat klappen besteld"

De balletdanser Pavel Dmitritsjenko heeft in de rechtbank in Moskou verklaard dat hij nooit de opdracht heeft gegeven om de directeur van het Bolsjoi Theater aan te vallen met zwavelzuur. Dmitritsjenko meldt dat hij enkel de opdracht had gegeven om Filin in het gezicht te slaan.
AP2013

De opdrachtgever van de aanslag op de artistieke directeur Sergei Filin van het Bosjoi Theater in Moskou, balletdanser Pavel Dmitrisjenko, is door het gerecht in Moskou in voorhechtenis geplaatst. Het gevaar is te groot dat 29-jarige Dmitrisjenko op de vlucht zou slaan.

Dmitrisjenko verklaarde dat hij nooit gevraagd heeft om Filin te bewerken met zwavelzuur. Hij blijft erbij dat hij hem enkel "een lesje" wou laten leren. In de rechtbank zei de danser dat hij enkel wou dat Filin een paar klappen zou krijgen.

Het motief achter de misdaad was volgens de politie van Moskou "de persoonlijke, vijandige verhouding tussen Filin en Dmitritsjenko in verband met professionele activiteiten".

Dmitritsjenko zou 2.500 euro betaald hebben aan de uitvoerders van de zwavelzuuraanslag in het Bolsjoi Theater.