Dirk Brossé blijft directeur Kamerorkest Philadelphia

Dirigent en componist Dirk Brossé blijft vier jaar langer de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia. Dat meldt het ensemble in een persbericht. Brossé is naar eigen zeggen "verheugd" met de verlenging.

Brossé was geselecteerd voor de positie van muzikaal directeur van het kamerorkest in 2009, en hij startte begin concertseizoen 2010-2011.

"Ik ben verheugd om mijn tijd bij The Chamber Orchestra of Philadelphia te verlengen", zei Brossé. "Ik hou van Philadelphia en de fantastische kans om muziek te maken met zulke getalenteerde muzikanten. Ik hou van ons toegewijd publiek en ik ben trots om deel uit te maken van deze organisatie."

"The Chamber Orchestra of Philadelphia is erg gegroeid onder Dirk Brossé", zei Peter H. Gistelinck, Executive Director van The Chamber Orchestra of Philadelphia. "Het is een vruchtbare tijd voor onze organisatie en we zijn blij om Brossé - iemand die zo diep gepassioneerd is door muziek en echt geeft om ons publiek- te hebben als directeur."