Festival van de Fantastische Film voor het eerst in Bozar

De 31e editie van het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film (BIFFF) vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten. Op het programma staat onder andere de nieuwste film met Tom Cruise, "Oblivion".

Tijdens het festival worden 110 langspeelfilms geprojecteerd uit 29 landen en er zijn vier wereldpremières. Zo wordt de sciencefictionfilm "Oblivion" met Tom Cruise voor het eerst vertoond. BIFFF staat bekend voor zijn geschifte films en ronddwalende monsters.

Dit jaar verhuist het festival van Tour & Taxis naar het Paleis voor Schone Kunsten. De verhuizing gebeurt in de eerste plaats om logistieke redenen omdat er meer ruimte nodig was. De Bozar heeft ook als voordeel dat het centraler gelegen is.

Naast de vertoning van de films worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo is er een gezichtsmaquillagewedstrijd, een stripstand, ontmoetingen met regisseurs en acteurs, de Belgische finale van de Cosplay Contest, een dag Japanse anime & manga en een ZombiFFF Picknick Parade in het Brusselse Warandepark.

Het festival bestaat al sinds 1983 en groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste genrefilmfestivals ter wereld. Het BIFFF vindt dit jaar plaats van 2 tot 13 april.