Gewonden bij gasontploffing Sint-Amandsberg

Bij een gasontploffing in de Oscar Colbrandtstraat in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg zijn vier arbeiders met brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Dat zegt Manuel Gonzalez, woordvoerder van de lokale politie Gent.

De arbeiders van een firma uit Jabbeke waren rioleringswerken aan het uitvoeren toen ze omstreeks 9.40 uur een gasleiding afrukten die naar een woning liep. "Daarna volgde een ontploffing met brand in de woning", aldus Gonzalez (kleine foto). "De drie aanwezigen uit de woning konden zichzelf in veiligheid brengen via het dak, maar twee ervan werden met rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht."

Vier arbeiders van de firma werden met brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht. Er is geen levensgevaar. Iemand die tijdens de ontploffing voorbijliep, werd ook ter observatie opgenomen, die persoon had pijn in de borst. De lokale politie zegt wel dat er niemand in levensgevaar verkeert.

Door de brand die volgde op de ontploffing, brandde een woning volledig uit en liepen twee aanpalende woningen ernstige rook- en waterschade op.

Eandis is momenteel ter plaatse. Het arbeidsauditoraat besliste om de arbeidsinspectie ter plaatste te sturen om te onderzoeken of er inbreuken geweest zijn of niet.