Luikse politiemannen opgepakt voor verduistering

In Herstal bij Luik zijn vier politieagenten opgepakt voor verduistering en schriftvervalsing. Eén man is aangehouden. De algemene politie-inspectie heeft een huiszoeking uitgevoerd op het politiecommissariaat van Herstal.

De vier worden verdacht van het verduisteren van objecten die bij huiszoekingen in beslag waren genomen. Ze zouden die goederen op e-Bay hebben aangeboden.

De vier zijn in officieel in verdenking gesteld door de Luikse onderzoeksrechter. Eén van de vier is aangehouden en zit achter tralies in de gevangenis van Lantin. De politiemannen zijn voorlopig uit hun functies ontheven.

De bal ging aan het rollen door een onderzoek naar een vijfde politieman, die opgesloten is voor de moord op zijn ex-vriendin. Deze vijfde man was ook betrokken bij de handel in beslag genomen goederen, en praatte zijn collega's aan de galg.

De hele zaak is een klap in het gezicht van de andere collega's in Herstal en besmeurt het imago van de plaatselijke politie. De burgemeester van Herstal, Frédéric Daerden - de zoon van wijlen Michel Daerden - heeft gezegd dat "gepaste maatregelen zullen worden genomen om opnieuw een sereen klimaat te verkrijgen."