Striptekenaar Didier Comès (70) overleden

De Belgische striptekenaar Didier Comès is overleden. Comès is de artiestennaam van de in 1942 in de Oostkantons geboren Dieter Herman. Hij begon zijn carrière als industrieel tekenaar, maar in 1969 ging hij als striptekenaar aan de slag voor de krant Le Soir.

Didier Comès werkte jarenlang mee aan de jeugdbijlage van de krant Le Soir. Hij publiceerde ook een tiental stripalbums, onder meer "L'ombre du corbeau" (De schaduw van de raaf) en "La belette (De wezel - foto) bij uitgeverij Casterman.

Zijn album "Silence" (De dorpsgek van Schoonvergeten) werd bekroond met de prijs voor beste strip in Angoulême in 1981. Dit jaar zou Didier Comès op het festival in Angoulême 50 originele striptekeningen tonen.

Het laatste album van Didier Comès is "Dix de Der" uit 2006.