Unieke beelden opgedoken van Nirvana in Gent

Er zijn unieke beelden opgedoken van een interview met Nirvana in Gent. Op 23 november 1991, twee maanden nadat de plaat "Nevermind" was uitgebracht, stonden Dave Grohl, Krist Novoselic en Kurt Cobain op het podium van de Vooruit, en daar zijn beelden van.

Op 23 november 1991 trad de toen nog niet echt bekende band Nirvana op in de Vooruit in Gent. Dat was twee maanden nadat Kurt Cobain en co hun tweede plaat "Nevermind" hadden uitgebracht, dat met onder meer "Smells like teen spirit" een klassieker zou worden.

De leden van Nirvana gaven op de avond van hun optreden ook een interview. Hoewel Sonuma, de dienst die de audiovisuele beelden van de Franstalige openbare zender RTBF archiveert, de beelden al een jaar geleden online heeft gezet, zijn ze nu pas opgedoken.

U kan de unieke beelden van het interview met Nirvana hier bekijken.