Wat doe je als getuige van een "moordpoging"?

Wat zou je doen als er zich voor je neus een moordpoging afspeelt? Op die vraag zochten en vonden twee Amerikanen een antwoord. Te zien is hoe de twee mannen elkaar schijnbaar naar het leven staan in een lift in New York. De verrassende reacties van toevallige getuigen spreken boekdelen.

Weglopen, gillen, een foto nemen of een brandblusapparaat leegspuiten op de belhamels, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Gelukkig is het gevecht op leven en dood in scène gezet door reclamebureau Thinkmodo. Dat zocht een manier om de film "Dead man down" onder de aandacht te brengen. Met succes, want in nauwelijks drie dagen tijd werd het promofilmpje bekeken door ruim 2,4 miljoen mensen.

Een lift is sinds kort een populaire plaats voor opnames met een verborgen camera. Eind vorig jaar groeide een Braziliaans liftfilmpje uit tot een enorm succes.

lees ook