Zesde editie Offscreen Filmfestival gaat van start

Het Brusselse filmfestival Offscreen, dat "een jaarlijkse afspraak voor liefhebbers van buitengewone cinema en cultfilms" wil zijn, is vandaag voor de zesde keer van start gegaan. Vandaag maakte ook de organisatie van het Brussels Film Festival haar programma bekend.

Tijdens het filmfestival Offscreen, nog tot 24 maart, zijn op verschillende locaties in Brussel "films van onafhankelijke filmmakers, cultklassiekers en offbeat-genres van over de hele wereld te zien".

Komende zaterdag verwelkomt Offscreen John Waters, een van de zeldzame figuren uit de wereld van de Amerikaanse undergroundcinema die erin geslaagd is het tot in Hollywood te schoppen. Voor een vertoning van zijn cultfilm "Polyester" houdt Waters een onemanshow. Het festival zal ook minder bekende regisseurs eren, zoals Martha Colburn, José Ramon Larroz en de Japanse studio Nikkatsu.

Het festival Offscreen loopt in Cinema Nova, Cinematek, Bozar Cinema en Cinema Rits in Brussel.

Brussels Film Festival focust op muziek

Vandaag maakte ook de organisatie van het Brussels Film Festival haar programma bekend.

Buiten de officiële competitie, die de klemtoon legt op Europese films, zullen ook muziekdocumentaires, concerten en dj-sets te beleven zijn. Daarnaast kunnen filmliefhebbers ook avant-premières zien van films uit de hele wereld.

De Franse regisseur Betrand Tavernier, onder meer bekend van de jazzfilm "Round midnight", zal zijn opwachting maken voor een filmles in Flagey.

Het Brussels Film Festival loopt van 19 tot 26 juni in Flagey en Bozar.