Batman en Catwoman in Historisch Museum

Met aanwinsten als een masker uit een Batmanfilm, het sexy kostuum van misdaadpleegster Catwoman, het gouden ticket en chocoladerepen van Willy Wonka (Sjakie, die van de chocoladefabriek) en een dertigtal andere kostuums en accessoires - alle geschonken door Warner Bros. - heeft het Nationaal Historisch Museum er een aantal attractiepolen bij, zij het niet onmiddellijk voorwerpen met een levensechte geschiedkundige inslag.

De vroeger om haar gangster- en tekenfilms en het WB-logo bekende filmmaatschappij Warner Bros. schonk vrijdag meer dan dertig objecten afkomstig uit dertien langspeelfilms van tussen 1942 en 2005 aan het museum. In de sectie ontspanning voegen zij zich bij het tovenaarskleed van (de Engelsman) Harry Potter en een kostuum van Clint Eastwood.

Volgens directeur John Gray van het National Museum of American History past "historische" filmkledij perfect in het verhaal dat zijn museum over de geschiedenis van de VS wil vertellen.

Het masker in kwestie is dat van George Clooney uit "Batman & Robin". Ook nieuw zijn een Gremlin-pop uit "Gremlins 2" en een aantal stopactionpoppen gebruikt door regisseur Tim Burton voor diens "Corpse bride".