De Bezige Bij geeft boek in het Engels uit

De Nederlandse uitgeverij De Bezige Bij heeft voor het eerst een werk van een Nederlandse auteur in het Engels uitgegeven. Vrijdag verscheen "In my father's garden", de Engelse versie van "Knielen op een bed violen" van Jan Siebelink.

"In my father's garden" is uitgebracht als e-boek en is wereldwijd verkrijgbaar via het internet. De Bezige Bij hoopte na interesse uit Frankrijk en Duitsland ook op een Engelstalige uitgever voor het boek van Siebelink, maar niemand hapte toe.

"We kijken hoe erop wordt gereageerd", meldt De Bezige Bij.

Het is ongebruikelijk dat Nederlandstalige uitgeverijen zelf werken van Nederlandstalige auteurs in het Engels uitgeven. Normaal gesproken worden de vertaalrechten verkocht aan uitgeverijen in het buitenland, die hun eigen vertalers inhuren.