James Franco in stuk van Steinbeck in New York

De Amerikaanse acteur James Franco heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe opvoering van de klassieker "Of mice and men" van John Steinbeck uit 1937. Franco zal het stuk opvoeren op Broadway in New York.

James Franco zou in 2011 zijn debuut maken op Broadway in de productie "Sweet bird of youth" met Nicole Kidman, maar de opvoering werd voortijdig afgeblazen.

"Of mice and men" speelt zich af in de VS tijdens de Grote Depressie in de jaren 30. Twee plantagearbeiders dromen elk op hun manier van een betere toekomst. De ene is een intelligente man zonder opleiding, de andere een reus met een verstandelijke beperking. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een van hen onterecht wordt aangeklaagd voor verkrachting.

Het is nog niet bekend wie de andere hoofdrol in het stuk zal spelen. James Franco (34) is bekend van films als "Milk", "Tristan & Isolde", "Date night", "Eat, pray, love" en "Planet of the apes".