Martine Tanghe

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Vier mannen vertellen over de vrouw naar wie zij opkijken. Journalist Riadh Bahri kiest voor Martine Tanghe.

Wie? Martine Tanghe

Waarom?

Ik wou altijd al journalist worden en zoals elk kind had ik natuurlijk iemand waar ik naar opkeek. Ik wou de nieuwe Martine Tanghe worden. Voor mij was zij echt de top in de journalistiek. Toen ik op de nieuwsdienst aan de slag ging, heeft ze mijn hoge verwachtingen helemaal ingelost. Ik vind haar toch wel de beste nieuwslezer.

Of het nu over hard nieuws gaat of faits divers, Martine blijft altijd heel professioneel. Ze kan in een paar zinnen meteen to the point komen, iets wat weinig anderen haar nadoen en wat ik ook nog niet kan. Toen ze de eerste dag terug kwam werken na haar ziekteverlof, was ik benieuwd op welke manier ze ermee om ging gaan en of ze er iets over zou zeggen.

Het eerste item dat ze moest aankondigen, ging over de eerste schooldag en ze zei: “3 september is in veel opzichten een bijzondere dag”. Zo heeft ze haar terugkomst op haar heel eigen en professionele manier aangekondigd.