Nachtelijke hinder op E40 Brussel - Leuven

In de nachten van 12, 13, 14, 20 en 21 maart zal er op de E40 Brussel-Leuven tussen Sterrebeek en Heverlee slechts één rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer richting Luik. Voor de veiligheid van de weggebruikers wordt de snelweg ook enkele keren per nacht een paar minuten volledig afgesloten voor het verkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens die nachten seinbruggen  boven de E40 plaatsen om tijdens de geplande werken op de E314 aan filestaartbeveiliging te doen.

Tussen 22 uur en 5 uur heeft het verkeer tussen Sterrebeek en Heverlee richting Luik slechts één rijstrook ter beschikking, in plaats van drie. De snelweg wordt ook enkele keren per nacht een paar minuten afgesloten voor het verkeer.

In een eerste fase worden er dertien seinbruggen geplaatst tussen Sterrebeek en Heverlee. In een volgende fase komen er nog vier seinbruggen tussen Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek.

Na de plaatsing op het terrein en bijbehorende kabelwerken wordt de nieuwe apparatuur nog aangesloten, geconfigureerd en getest. Pas nadien kunnen de borden in gebruik worden genomen.