Noël Slangen voorgedragen voor raad van bestuur VRT

De Vlaamse regering heeft Noël Slangen voorgedragen voor de raad van bestuur van de VRT. Slangen vervangt er Claude Marinower, de Open VLD-schepen van Onderwijs en Rechtszaken in Antwerpen.

De 47-jarige Slangen nam in januari afscheid van het communicatievak. Hij verkocht toen zijn communicatiebedrijven Groep C en Connect.

Over zijn functie als VRT-bestuurder zegt Slangen aan het persagentschap Belga: "Mijn interesse in media, mijn waardering voor de openbare omroep en mijn bedrijfsachtergrond komen hier mooi samen. Eerder had ik helaas geen tijd voor zo'n engagement".

Het is de tweede opvallende wissel in de raad van bestuur op twee weken tijd. Vorige week nog werd Marijke Verboven, de vrouw van N-VA-Kamerlid Ben Weyts, voorgedragen als lid van de raad van bestuur van de openbare omroep. Verboven vervangt er Valerie Van Peel, een ex-journaliste die sinds 2009 werkt voor de N-VA en die momenteel OCMW-voorzitster is in Kapellen.