Origineel "Star wars"-trio doet mee in nieuwe film

Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Carrie Fisher (Prinses Leia) zullen te zien zijn in de nieuwe "Star wars"-film. Dat heeft George Lucas, de bedenker van de filmsaga, gezegd in een interview. "Star wars VII" komt in de loop van 2015 in de zalen.
AP2012
Ford, Fisher en Hamill in de eerste "Star Wars"-film (1977)

De geruchten dat de 3 acteurs uit de eerste trilogie een rol zouden krijgen in de nieuwe film, doen al langer de ronde. Disney, dat eind vorig jaar Lucasfilm, het bedrijf van George Lucas, overgenomen heeft, wil er evenwel niet op reageren. Maar Lucas zelf heeft het nieuws nu wel min of meer bevestigd.

"We hebben Mark, Carrie en Harrison getekend, of we zijn in de laatste fase van de onderhandelingen", aldus Lucas in een interview met Bloomberg Businessweek. "Maar misschien word ik niet verondersteld om dat te zeggen. Ik denk dat iemand dat zal willen aankondigen met veel poeha."

Fisher, die prinses Leia vertolkte in de eerste "Star wars"-films, had eerder al gezegd dat ze haar rol opnieuw zou opnemen. De actrice is 56 intussen. Zij, de 70-jarige Ford en de 61-jarige Hamill zullen in de nieuwe "Star wars"-film eerder kleine bijrollen spelen, zo wordt verwacht.

Ook na de uitspraken van Lucas wil Disney nog niets bevestigen. Ook Ford en Hamill hebben nog niet gereageerd. "Star wars VII" zal in 2015 in de zalen komen. "Lost"-bedenker J.J. Abrams staat in voor de regie.