Personeel gevangenis Bergen staakt na geweld gedetineerde

Een gedetineerde uit de gevangenis van Bergen heeft zich tijdens het ochtendbezoek fel verzet. Vijf cipiers raakten gewond. Het gevangenispersoneel startte daarop een staking die tot zaterdagochtend 6 uur duurt.

"Rond 9 uur deze morgen kreeg de gedetineerde bezoek van zijn echtgenote. De man staat bekend om zijn gewelddadigheid", aldus gevangenisdirecteur Axel Piers, die zo een bericht op de site van La Province (Sudpresse) bevestigt.

"Bij de interventie zijn vijf agenten gewond geraakt. Een van hen werd gebeten, een vrouwelijke agente werd in de knieholte geslagen en de anderen liepen oppervlakkige verwondingen op. Ze zijn arbeidsongeschikt." De man kon uiteindelijk terug naar zijn cel geleid worden.

Door de staking zijn de bezoeken en de ochtendwandeling voor de ongeveer 450 gedetineerden in Bergen afgelast. De federale politie neemt tijdens de staking de diensten van de cipiers over. In de nacht van vrijdag op zaterdag zal, volgens de directie, de politie van Bergen dat doen. De directie liet nog weten dat zaterdag om 6 uur het werk normaal gezien hervat wordt.