Vera Claes

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Vier mannen vertellen over de vrouw naar wie zij opkijken. Reclamemaker en man achter de Mortierbrigade Jens Mortier kiest voor Vera Claes.
BELGA/WAEM

Wie? Vera Claes

Waarom?

Vera Claes is de voorzitter van het Instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen en de vrouw achter Equal Pay Day, een organisatie die pleit voor gelijkheid van lonen. Vrouwen verdienen namelijk nog steeds gemiddeld 22% minder dan mannen. Het is in die hoedanigheid dat ze 8 jaar geleden bij ons, de Mortierbrigade, terechtkwam.

We waren net met ons nieuwe reclamebureau gestart. Zij zocht een bureau dat haar kon helpen om de problematiek in kaart te brengen, het debat aan te wakkeren, en zo de loonkloof jaar na jaar te verkleinen. Acht jaar later werken we nog altijd heel goed samen. Equal Pay Day is onze kleinste, maar wel een van onze fijnste klanten. Ik bewonder de toewijding van Vera, haar lef, haar visie, haar inzet voor de goeie zaak.

Het is een vrouw die heel slim omgaat met een mannenwereld vol obstakels en gevoeligheden. Ze geeft ons heel veel vertrouwen, en dat motiveert ons. Samen hebben we al heel wat werk gemaakt dat in de prijzen is gevallen in binnen- en buitenland, maar dat vooral de problematiek aankaart. Vera is een heel mooie en juiste vrouw. En die verdient geen bloemetje vandaag, maar een lofrede!