"De wereld draait door" organiseert muziekfestival

Het populaire Nederlandse tv-programma "De wereld draait door" organiseert op zondag 7 juli voor de eerste keer een eigen muziekfestival. "De wereld draait buiten" heeft met Ben Howard en Lianne La Havas al enkele grote namen gestrikt. Ook de Belgen Triggerfinger en Trixie Whitley komen optreden.
Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van "De wereld draait door"

Het festival vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Daar wordt de talkshow met Matthijs van Nieuwkerk ook opgenomen. Er komen 5 podia met naast muziek ook comedy en literatuur: de Westerunie, de Westerliefde, de Gashouder, het Transformatorhuis, en als hoofdpodium de grote tent op het grasveld vlakbij.

De grootste namen zijn dus Ben Howard, Lianne La Havas, Triggerfinger en Trixie Whitley (kleine foto), maar ook Palio Superspeed Donkey, Tangerine, Parquet Courts, Jungle By Night, The Kik, Douwe Bob, Fresku en Tim Knol hebben hun komst al bevestigd.

Het festivalterrein biedt ruimte aan ongeveer 10.000 bezoekers. Tickets kosten 45 euro. In "De wereld draait door", dat ook in Vlaanderen een stevige fanbasis heeft, komen geregeld gevestigde artiesten en jonge bands optreden.