Cipiers van gevangenis Bergen hervatten het werk

Het personeel van de gevangenis van Bergen heeft vanmorgen het werk hervat. Gisteren was er een staking uitgebroken nadat een gedetineerde zich tijdens het ochtendbezoek fel had verzet. Daarbij raakten vijf cipiers gewond.

De gedetineerde, die bekendstaat om zijn gewelddadigheid, kreeg gisterochtend bezoek van zijn echtgenote. Bij de interventie raakten vijf agenten gewond. Een van hen werd gebeten, een vrouwelijke agente werd in de knieholte geslagen en de anderen liepen oppervlakkige verwondingen op. Ze zijn arbeidsongeschikt.

De man werd uiteindelijk terug naar zijn cel geleid. Door de staking werden de bezoeken en de ochtendwandeling voor de ongeveer 450 gedetineerden in Bergen afgelast.

De federale politie nam tijdens de staking de diensten van de cipiers over. De voorbije nacht deed de politie van Bergen dat. Het werk werd vanmorgen rond 6 uur hervat, bevestigt de directeur.