Duizendtal mensen woont begrafenis Jan Sarens bij

In de Sint-Genovevakerk in Steenhuffel heeft de uitvaartplechtigheid van Jan Sarens plaatsgevonden. De bestuurder van het kranenbedrijf Sarens Group werd eind februari vermoord in Mexico. Er waren iets meer dan duizend mensen aanwezig op de plechtigheid.

De kerk was te klein voor de vele aanwezigen. Buiten was een tent opgesteld en kon de plechtigheid via een groot scherm worden gevolgd. Jan Sarens (foto) was naar verluidt erg bekend in Steenhuffel en omgeving.

De 59-jarige Belgische zakenman werd op 23 februari nabij een supermarkt in Acapulco doodgeschoten met één schot van een pistool. De gerechtelijke autoriteiten in Mexico voeren onderzoek naar een mogelijke wraakactie of een roof als mogelijke motieven voor de moord op de Belgische zakenman.

Jan Sarens was directeur-generaal van de Latijns-Amerikaanse divisie en verbleef gewoonlijk in Mexico-Stad.