Facebook neemt sociaalnetwerksite Storylane over

Facebook heeft het team achter de kleinere sociaalnetwerksite Storylane ingelijfd. Ze moeten bij het veel grotere Facebook voor nieuwe impulsen zorgen.

Storylane werd gelanceerd in oktober vorig jaar. De site, die er nu mee ophoudt, was bedoeld om langere, meer uitgebreide verhalen te delen. Daarin staat Facebook niet zo sterk in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tumblr, dat aan populariteit aan het winnen is bij jongeren.

De overname van Storylane past wellicht in de vernieuwingen die Facebook aan het doorvoeren is. Zo werd onlangs nog de "news feed", het nieuwsoverzicht dat elke gebruiker te zien krijgt, grondig aangepast.

Facebook spreekt van een "geweldige aanwinst" voor het bedrijf. De inhoud van Storylane (de posts van de gebruikers) verhuist niet mee. Wie de site gebruikte, zal de mogelijkheid krijgen om zijn data over te brengen naar andere sociaalnetwerksites, luidt het.