Matthias Schoenaerts in fotoshoot New York Times

T Magazine, dat bij de Amerikaanse krant The New York Times zit, pakt dit weekend uit met een uitgebreid interview en een fotoshoot met Matthias Schoenaerts.

De foto's van Schoenaerts zijn van de hand van Bruce Weber, een Amerikaanse filmmaker en topfotograaf die voor Vogue en Rolling Stone werkt en al reclamecampagnes gedaan heeft voor onder meer Ralph Lauren. In het bijhorende interview wordt Schoenaerts "een van de mannen van het moment in Hollywood" genoemd.

"Het is opwindend, maar op sommige momenten word ik er gek van", zegt Schoenaerts over zijn doorbraak in het buitenland. Hij heeft nu heel wat nieuwe films op stapel staan, maar daarna wil hij het wat kalmer aan gaan doen. "Volgend jaar wil ik twee projecten doen en niet meer. Vier of vijf per jaar begint aan te voelen als een neem-het-geld-en-ga-weg-show."

Het interview en de fotoshoot zijn hier te bekijken. Er hoort ook een filmpje bij, waarin Schoenaerts in bed wordt geïnterviewd. In september vorig jaar haalde The New York Times in een artikel al eens de loftrompet boven voor de Belgische acteur.